19 augustus 2009

Web 2.0 functies nieuwe catalogus HvA

Wauw!
Nieuwe functie van HvA's catalogus om via AddThis de link naar een titelbeschrijving te publiceren in een blogger post lijkt geslaagd. Publiceren in Wordpress werkt hetzelfde: Inloggen, de post met de daarin geplaatste link editten (helaas alleen in HTML mogelijk) en publiceren maar. Het zou mooi zijn om meerdere links in 1 post te publiceren. Ik ga de mogelijkheden onderzoeken.

Ook het publiceren van de beschrijving via Twitter gaat goed.

Helaas werkt de RSSfunctie nog niet, ik kan wel een attendering aanmaken, maar het levert een RSS-URL op waarmee de reader van Netvibes niets kan: Geen onderwerpen in de feed. Direct openen via de reader levert een kopie van de Netvibespagina op in een nieuw tabblad van Firefox. Openen in een nieuw tabblad van Firefox levert een foutmelding "No RSS data is available" op.

Falen van een dergelijke functie lijkt mij niet echt bevorderlijk voor het voortbestaan van de OPAC

Moeten we locale publiekscatalogi maar niet vergeten, vertrouwen op zoiets als Worldcat en onze activiteiten concentreren op de informatievaardigheden van de gebruiker? zoals Michel Wesseling zich afvraagt in zijn reactie op No future for libraries?

In ieder geval schijnt er aan de verbetering van de web 2.0 functionaliteiten van onze catalogus gewerkt te worden, dat stemt hoopvol.