4 november 2008

Reageer op M.Wesch

Via Webstroomnieuwsbrief september 08
een widget-gespot

Deze widget heb ik in de side bar (links) onder de titel TimeLine geplaatst. Onder de titel een venster voor het filmpje met een mini-forum. Start de film en vervolgens kan je in het mini-forum je reacties achterlaten door op ‘respond to this timeline at ...’ te drukken. Voer naam en bericht in. Het bericht wordt gekoppeld aan de tijdcode van het filmpje. Als andere bezoekers het filmpje afspelen worden de berichten getoond die bij de bewuste tijdcode zijn ingevoerd. Zij kunnen weer op het bericht reageren door op de balk daarboven te klikken.

Eén en ander functioneert niet perfect, maar het concept lijkt mij de moeite waard om te onderzoeken. Als experiment heb ik o.a. alvast gedeeltelijk een playlist ingevoerd. Iets voor Surf om de mogelijkheid aan te bieden gezamenlijk streaming media te onsluiten?

4 opmerkingen:

Harrie van der Meer zei

Leuke tool, ik ga hem wel eens uitproberen

timeliner zei

Wat werkt er niet?

mvg
programmeur timeliner

Peter J. Kuipers zei

@ programmeur timeliner
-Window voor helppagina's is te klein, waardoor de close button niet of half zichtbaar is. Grootte van het helpvenster is niet aan te passen en kan niet verplaats worden.
-De fullscreen button werkt niet.
Mooi zou zijn als deze button ervoor zou zorgen dat de video + mini-forum fullscreen getoond zouden worden. Bijzonder praktisch zou zijn (voor gezamenlijke onsluiting van streaming media) als je óók via een index op commentaren in het mini-forum door de video kon navigeren. Dus niet alleen via de schuifbalk van het videovenster maar ook "andersom".

timeliner zei

Thx voor de opmerkingen! Zodra ik tijd kan vrijmaken zal ik er werk van maken. Er staat sowieso een nieuw ontwerp van Timeliner op de agenda.

Klein vraagje; welke browser gebruik je (ivm. de help-tekst-bug)