1 oktober 2007

Surfgroepen

Is er iemand van ons, mediatheekmedewerkers van de HvA, die "Surfgroepen" al heeft verkend? Ik ben reuze benieuwd naar de mogelijkheden in vergelijking met "externe" mogelijkheden om wiki's en blog's (in het algemeen social software) aan te maken, te onderhouden en beheren.
Mij eerste gedachte is dat je de Surf-community direct erbij "krijgt" als je van "Surfgroepen" gebruik maakt.
Is dat zo? En kan je "Surfgroepen" (zinvol/effectief) gebruiken buiten de Surf-community? Zie ook: Bezwaren En volg vooral de link over Reverse psychology ;-)

2 opmerkingen:

Bjorn zei

Ik ben sinds juni lid van Surfgroepen. Erg handig om op de hoogte te blijven van waar andere Hogescholen mee bezig zijn. Informatie te verwerven en uit te wisselen voor je eigen beroepsuitoefening.

Peter J. Dekker zei

De HES is al geruime tijd bezig met Surfgroepen. Ze hebben een paar kleine pilots gedaan, en voeren nu een grote uit met honderden studenten deeltijd. Neem contact op met Bas Bakker (b.bakker@hva.nl) en hij geeft je toegang en laat je graag de mogelijheden zien.
Surfgroepen is handig als je in je onderwijs wilt samenwerken met studenten van buiten de eigen instelling. Verder is er de leuke funcionaliteit van Breeze: een webcamomgeving waar je synchoorn kunt samenwerken aan documenten.